Szoftver minőségterv

Szoftver projekt minőségterv

Szoftver projekt minőségtervet mikor kell készíteni?

Nézzük meg mit mond erről az AQAP 2105:2019 minőségterv szabvány

Ha az AQAP 2210:2015 2.2.2 pontjában meghatározott szoftver projekt minőségterv a szerződés szerint megkövetelt, a szoftver specifikus tevékenységeket jelen szabvány 4. fejezet követelményeivel le kell fedni.

Szoftver projekt minőségterv készítés

Milyen útmutatás található ehhez AQAP 2105 SRD.1 ED A V1 útmutatója szerint?


Nézze meg az AQAP-2210 SRD.1 1. rész 2.2.2 fejezet Szoftver projekt minőségterv, és a 2. rész Szoftver projekt minőségterv útmutatóját.

Megjegyzés: Ha másként nem határozták meg a szerződésben, a szoftver projekt minőségterv nem helyettesíti ezen szabvány szerint készítendő minőségtervet. A szoftver projekt minőségtervet külön kérhetik, ehhez hozzáadódóan, vagy készülhet ezen szabvány alapján készülő minőségterv részeként.

Itt elírás lehet az AQAP 2105 SRD.1-ben, mert nincs második része az AQAP 2210 SRD.1-nek. Az AQAP 2210 SRD.1 A melléklete tartalmazza a szoftver projekt minőségterv útmutatóját.

Mit tegyünk?

Két lehetőség van a használók előtt vagy minden szoftverrel kapcsolatos tevékenységet az AQAP 2105 szerinti minőségtervbe illesztenek be, vagy a szoftver specifikus tevékenységeket külön szoftver projekt minőségterv dokumentumban fedjük le. Attól függően, hogy a szerződés mit tesz részükre lehetővé.